Om Mig

Är ni redo att lyfta ert hållbarhetsarbete, då är jag redo att inspirera och vägleda er på resan!

Ecosustain

Maria Hedqvist

Jag vill inspirera och vägleda till kloka val och en hållbar utveckling, i smått och stort.  Jag har ett stort engagemang och mångårig erfarenhet av hållbar utveckling, miljö, kvalitet och arbetsmiljö inom flera olika branscher. Privat och offentlig sektor samt stora och små verksamheter. Min ambition är att det ska vara enkelt och effektivt att arbeta med dessa frågor samt värdeskapande för organisationen, människan och samhället i stort.

Hållbarhet har varit den röda tråden genom hela mitt yrkesliv och min resa startade vid Göteborgs stads Miljöförvaltning 1995, vilket var extra spännande eftersom staden ville visa sitt miljöengagemang i samband med friidrotts VM. Det var där och då den första versionen av Miljödiplomeringen startades. Vid Miljöförvaltningen arbetade jag med livsmedels- och miljötillsyn, Miljödiplomering samt som förvaltningens interna miljörevisor. Efter cirka 10 år fortsatte min resa som hållbarhetskonsult på COWI, där jag fick stora möjligheter att vidareutveckla mig som projektledare, gruppchef och marknadsansvarig inom hållbar utveckling. Jag blev licensierad BREEAM Assessor (miljöcertifiering för byggnader och stadsdelar i Sverige och Norge) samt kvalificerad certifieringsrevisor inom ISO 9001 och ISO 14001. Inte nog med det, en värdeskapande metod för Miljö- och Kvalitetsdiplomering utarbetades och erbjöds små och medelstora verksamheter. Jag fick även förmånen att ha ett internt uppdrag på COWI som KMA-samordnare och Hållbarhetscoach. Efter 13 år på COWI var det dags för en nystart i mitt liv, vilket innebar att jag startade Ecosustian i Kungälv AB – ”Hållbart företagande” samt Spira Yoga – ”Hållbar hälsa”. Wow! Det här är spännande! Nu väver vi ihop den hållbara organisationen och den hållbara chefen och medarbetaren.

Jag är…

9
Godkänd revisor av SUSA Sustainable Standards enligt standarderna Svensk Miljöbas och Svensk Kvalitetsbas samt Hållbara event
9
Godkänd revisor enligt MIS (Miljö- och Hållbarhetsrevisorer i Sverige)
9

Kvalificerad certifieringsrevisor enligt ISO 9001 och ISO 14001 (strax även ISO 45001)

9

Certifierad Yogalärare och Coach samt Självläkningsterapeut

Nationellt engagemang

9

Styrelseledamot i Föreningen SUSA Sustainable Standards (Svensk Miljöbas och Svensk Kvalitetsbas samt hållbara event)

9

Styrelseledamot i MIS Miljö- och hållbarhetsrevisorer i Sverige